Oglasio se srbijanski političar koji je posjetio Potočare: 'Najradije bih samo šutio zbog bola'

2
Radiosarajevo.ba

Političar iz Srbije Dobrica Veselinović posjetio je Memorijalni centar 'Potočari' u nedjelju, 9. jula, a sada je pojasnio i razlog svog dolaska. 

Dobrica Veselinović je na svojim društvenim mrežama objavio: "Kao čovjek, danas bih u Potočarima najradije samo šutio zbog bola koji osjećam i iz poštovanja prema žrtvama, ali kao političar i predstavnik jedne od progresivnih, zeleno-lijevih organizacija u regionu kojoj su pomirenje i solidarnost među osnovnim vrijednostima, osjećam da je važno da odavde pošaljemo poruku da je važno da razgovaramo, da sarađujemo, da se sjećamo i da na tim osnovima zajedno gradimo bolju budućnost za cijeli region.

Tokom godina kao aktivista i sada kao političar sreo sam ljude koji to isto žele i na tome rade, i u Zagrebu, i u Prištini, u Sarajevu i u Podgorici, svuda nas ima.

Rasterećeni Željezničar gostuje Igmanu u Konjicu i traži novu pobjedu

Preživjeli smo strahote rata devedesetih, nosimo ožiljke tog vremena, i sada kao odrasli ljudi želimo da ponudimo politike koje su garant da nam se ta prošlost ne može ponoviti."

Domaćin Veselinoviću bio je direktor Memorijalnog centra 'Potočari' Emir Suljagić. 

Foto: Screenshot: Dobrica Veselinović u posjeti Memorijalnom centru 'Potočari'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak