Oglasio se EUFOR: Pad helikoptera OS BiH nije bio u sklopu vježbe “Brzi odgovor”

1
Radiosarajevo.ba

Specijalne snage Europske unije (EUFOR) u Bosni i Hercegovini u srijedu, 28. augusta, su saopćile da se nesreća u kojoj je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pao u Jablaničko jezero nije dogodila u sklopu vježbe "Brzi odgovor", već tokom terenske vježbe Oružanih snaga i Službe civilne zaštite opštine Konjic.

Iz EUFOR-a su potvrdili da je helikopter pao u okviru ove vježbe te su naveli da vojnici i oprema Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nisu uključeni u ovogodišnju vježbu “Brzi odgovor”.

Izrazili su žaljenje zbog nesreće, naglasivši da im je drago da je četvoročlana posada preživjela incident.

Prevarantkinja Medina uhapšena 46 minuta nakon što je osuđena

Povrijeđenima želimo brz oporavak”, navodi se iz EUFOR-a.

Podsjetimo, helikoper Oružanih snaga Bosbne i Hercegovine tipa “UH-1H” iz sastava Brigade vazdušnih snaga i protivvazušne odbrane pao je u Jablaničko jezero, koje je od Sarajeva udaljeno 70 kilometara, a četvoročlana posada, koju su činili pilot, kopilot, tehničar-letač i specijalista službe traganja i spasavanja, nije životno ugrožena.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH, generalmajor Mirsad Ahmić, nakon obilaska pripadnika OS BiH na mjestu pada helikoptera, posjetili su četvoročlanu posadu koja se nalazila u helikopteru, u Urgentnom centru Konjic.

Lično su se uvjerili da su svi dobro, konstatovane su lakše povrede i svi su upućeni kući.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je na mjestu događaja i sve reakcije možete pročitati na linkovima OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak