Oglasili se iz EUFOR-a i poslali poruku građanima: "Primijetit ćete povećan broj naših vozila"

3
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz EUFOR-a i poslali poruku građanima: "Primijetit ćete povećan broj naših vozila"

Tokom srijede, 11. septembra 2024, građani će moći primijetiti povećan broj vozila EUFOR-a na putevima širom Bosne i Hercegovine.

Kako su potvrdili iz EUFOR-a, ova kretanja su povezana s vježbom "Brzi odgovor 24", godišnjom velikom aktivnosti obuke koju EUFOR provodi od 24. augusta do 16. septembra 2024.

"Ovi transporti izvode su u svrhu prebacivanja trupa sa njihovog privremenog mjesta stacioniranja u bazi Butmir do lokacija na kojima će se provesti završna faza vježbe. Građani će moći primijetiti povećan broj lakih i teških oklopnih vozila EUFOR-a koja učestvuju u vježbi.

Sindikat trgovine BiH predstavio rezultate istraživanja: Radnice i radnici ne žele raditi nedjeljom

EUFOR će nastojati da aktivnosti koje se u ovom periodu provode na građane utiču u najmanjoj mogućoj mjeri", saopćeno je danas iz ove vojne operacije.

Podsjetimo, iz EUFOR-a su ranije naglasili da je svrha navedene vježbe pokazati spremnost EUFOR-a i potvrditi kontinuiranu potporu svojim partnerima u BiH u održavanju sigurnog i zaštićenog okruženja u Bosni i Hercegovini. Ova obuka velikih razmjera uključuje jedinice na terenu iz sve 23 zemlje EUFOR-a koje će privremeno biti pojačane austrijskim, mađarskim i rumunskim rezervnim snagama. Ove godine EUFOR ima i podršku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u izvođenju ove vježbe koji im osiguravaju lokacije za izvođenje ove obuke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak