Oglasila se supruga Osmana Mehmedagića: Nije tačno da je imao srčani udar

4
Radiosarajevo.ba
Oglasila se supruga Osmana Mehmedagića: Nije tačno da je imao srčani udar

Amela Šehović Mehmedagić, supruga Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), oglasila se na društvenim mrežama nakon što se u javnosti pojavila informacija da je njen suprug imao srčani udar.

"Zbog mnogobrojnih poziva i poruka koje mi upućujete, vođeni vijestima sa tzv. portala, da je Osman doživio težak srčani udar, imam potrebu da obavjestim dobronamjerne ljude da je to još jedna u nizu laži koje se iznose na račun mog supruga", napisala je ona.

Inače, reporter Slobodan Vasković jutros je objavio kako je Mehmedagić sinoć "imao težak srčani udar, u kasnim večernjim časovima; Pronašao ga je u besvjesnom stanju blizak član porodice; Osmica je operisan u KCUS, ali je u kritičnom stanju".

Skok u Kazan: Titulu najboljeg odbranio Sarajlija Dino Bajrić

No, informacija nije tačna.

Kako se doznaje, Mehmedagić niti je imao srčani udar niti operaciju već intervenciju nakon koje se ide kući, što je potvrdila i njegova supruga. Nezvanično, riječ je o ranije zakazanom zahvatu, koji je obavljen na KCUS-u gdje su mu ugrađena dva stenta - riječ je o angioplastičkom zahvatu, široko rasprostranjenoj metodi kojom se liječe začepljenja ili suženja srčanih arterija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak