Odstojanje između vozila obavezno!

Radiosarajevo.ba
Odstojanje između vozila obavezno!

Gusta magla i jutros otežava saobraćanje na putnim pravcima u većem dijelu naše zemlje. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena na 10 do 20 metara. Izdvajamo puteve na području Sarajeva, Travnika, Goražda, Kiseljaka, Bugojna, Viteza, Gruda, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Livna, Bosanskog Grahova, puteve u Posavini, zatim dionicu autoputa A-1 Jošanica-Bilješevo, kao i magistralne puteve Tuzla-Doboj, Maglaj-Žepče i Žitomislići-Doljani. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan i mjestimično klizav. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna. 

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz posebno skrećemo pažnju na dionice: Turbe-Skender Vakuf, Srbljani-Bosanska Krupa, Novi Travnik-Bugojno, Dobro Polje-Miljevina i Brodar-Rudo.

Do kraćih zastoja dolazi na  dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja su za sada kratkotrajna.    

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak