Održani prosvjedi u Širokom Brijegu

Radiosarajevo.ba
Održani prosvjedi u Širokom Brijegu

U Širokom Brijegu je održan mirni prosvjedni skup u organizaciji navijačke grupe "Škripari", na kojem se okupilo više hiljada građana. Prosvjednici su izrazili ogorčenje, kako navode, političkim, fizičkim i medijskim linčom kroz koji prolaze građani Širokog Brijega od nereda 4. oktobra.

Okupljeni prosvjednici izrazili su ogorčenje, kako kažu, blaćenjem Širokog Brijega u proteklih pet dana. Širokobriješka javnost zahtijeva da policijska istraga dovede do istine o neredima 4. oktobra kako bi se počinitelji kaznenih djela identifikovali i kaznili. Kako navode, oštro zamjeraju što se u javnosti huligani predstavljaju kao žrtve.

Prosvjednici su izrazili ogorčenost indiferentnošću hrvatskih političara u BiH nakon nereda, te zatražili njihovo javno očitovanje i koncenzus. Zatražena je i ostavka potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebe.

Navijači Širokog Brijega izkazali su ogorčenje, kako kažu, medijskim linčem, te traže ostavku direktora programa Federalne televizije Zvonimira Jukića. Skup je protekao bez incidenata, a izraženo je i saučešće familiji poginulog Vedrana Puljića.

Programski kolegij FTV-a: Zahtjev za ostavku Zvonimira Jukića perfidan

rtvfbih/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak