Održan 4. Kongres nastavnika njemačkog jezika u BiH

Radiosarajevo.ba
Održan 4. Kongres nastavnika njemačkog jezika u BiH

Udruženja nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine u saradnji sa Udruženjem nastavnika njemačkog jezika Republike Srpske, Filozofskim fakultetom u Banja Luci, Goethe-Institutom i Ambasadama Njemačke, Austrije i Švicarske su proteklog vikenda održala 4. bosanskohercegovački kongres nastavnika njemačkog jezika u BiH. Više od tri stotine nastavnika imalo je priliku da izlažu, komentiraju i diskutuju o temama koje su u žarištu današnjih jezičnih zbivanja.

Kongres je 25. oktobra u hotelu Bosna u Banja Luci otvorila Ulrike Maria Knotz, ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Njemački jezik izučava se u skoro svim bh. školama i time je poslije engleskog jezika drugi po brojnosti učenika. U zadnjih nekoliko godina interesovanje za njemački jezik je veoma poraslo. Tako se broj polaznika kurseva njemačkog jezika na Goethe-Institutu u Sarajevu u poslednje tri godine sa 250 učetvorostručio na 1000 učesnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak