Odgođeno suđenje Dani Škrba, novo ročište 14.2.

Radiosarajevo.ba
Odgođeno suđenje Dani Škrba, novo ročište 14.2.

Suđenje Dani Škrba, optuženoj za svirepo ubistvo sarajevskog fotografa Mustafe Bukvića 23. februara 2012, odgođeno je danas zbog nedolaska optužene u Kantonalni sud Sarajevo. Novo ročište u ovom predmetu zakazano je za 14. februar.

U četvrtak nastavak suđenja Dani Škrba

Sa suđenja Dani Škrbi: Bila je nervozna i drska

Prema tužbenim navodima, Dana Škrba je 23. februara 2012.  došla u Bukvićevu fotografsku radnju "Foto San" u ulici Omladinskih brigada do br. 7 u sarajevskom naselju Dobrinja, te nakon što su zajedno sišli u podrumske prostorije Škrba ga je, koristeći stanje intimnosti i njegovo povjerenje, svirepo ubila zaklavši ga skalpelom.

Kako je saopćio predsjedavajući Sudskog vijeća, sudija Jasenko Ružić, policija Tuzlanskog kantona obavijestila je Sud da se optužena s bebom (tromjesečnim sinom) nalazi na Pedijatrijskoj klinici u Tuzli. Budući da je usljed povišene temperature njen sin podvrgnut pretragama, optužena Škrba nije mogla doći na zakazano ročište.  

Suđenje u ovom predmetu počelo je 18. septembra 2012. godine, ali je već 8. oktobra odgođeno na neodređeno vrijeme usljed poodmakle trudnoće optužene i njenog zdravstvenog stanja, javlja Oslobođenje.

U međuvremenu, tačnije 31. oktobra, optužena Škrba porodila se u sarajevskoj Općoj bolnici, gdje je provela izvjesno vrijeme, te potom zajedno s novorođenčetom smještena u Kazneno-popravni zavod Tuzla, odnosno u prostorije Odjela za pritvorenice, gdje je za potrebe djeteta opremljena jedna soba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak