Odgođeno slanje turskih helikoptera prema Jablanici

Radiosarajevo.ba
Odgođeno slanje turskih helikoptera prema Jablanici

Usljed pogoršanja vremenskih prilika, odgođeno je slanje dva turska helikoptera u Sarajevo, a čije je slijetanje u ovaj grad bilo najavljeno za danas oko 17 sati, saopšteno je iz Ambasade Republike Turske u BiH, javlja Fena.

Naime, kako je ranije saopšteno, Ured za krizne situacije Republike Turske je, nakon konsultacija s Ministarstvom sigurnosti BiH, odlučio da uputi dva helikoptera u BiH za potrebe gašenja požara na području Jablanice.

Helikopteri su privremeno prizemljeni u Bugarskoj u vrijeme dok se čekala odluka o potrebi angažovanja na požarištima u BiH.

Turski helikopteri će na Sarajevski aerodrom sletjeti sutra u jutarnjim satima, potvrđeno je agenciji Anadolija iz Ambasade Republike Turske u BiH.

Predsjedništvo BiH danas je donijelo odluku kojom je ovlastilo Oružane snage BiH za angažman na prihvatu helikoptera iz Turske, koji će biti upućeni da gase požar koji skoro mjesec dana većim ili manjim intenzitetom gori na području Jablanice u Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak