Odbjegli silovatelj učenice uhapšen u Zenici

Radiosarajevo.ba
Odbjegli silovatelj učenice uhapšen u Zenici

Policija je jučer u Zenici uhapsila bjegunca Vernesa Imširovića iz Karaule, kod Travnika, osumnjičenog za silovanje četrnaestogodišnje učenice iz Pribinića, kod Teslića, u martu ove godine, javljaju Nezavisne novine.

Imširović se gotovo devet mjeseci skrivao od policije i tako izbjegavao da odgovara za zločin koji je učinio nad djetetom.

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona su potvrdili hapšenje Imširovića dodavši kako će on u što kraćem roku biti predat u nadležnost policije u Travniku, koja je i raspisala potjernicu za njim.

Imširović je 24. marta ove godine u večernjim časovima presreo četrnaestogodišnju učenicu Osnovne škole Stevan Dušanić, koja se sa školskog igrališta vraćala kući udaljenoj nekoliko stotina metara. Silovatelj je nesretnu učenicu uvukao u bijeli golf i odvezao je na lokalni put iza crkve u Pribiniću, gdje ju je silovao, a zatim pustio i pobjegao.

Hapšenje Imširovića, kako je potvrđeno Nezavisnim, izveli su jučer pripadnici policije za posebne namjene Zeničko-dobojskog MUP-a, uz saradnju i pomoć pripadnika Specijalne jedinice MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Silovanje djevojčice u martu ove godine potreslo je do tada mirno mjesto Pribinić, a mještani su iz straha za bezbjednost vlastitu djecu danima pratili u školu i do kuće.

Iako su svi očekivali da će osumnjičeni silovatelj biti uhapšen u rekordnom roku, iako je policija organizovala i potjeru za njim na obroncima Vlašića, Imširović je uspio pobjeći. Njegova supruga i maloljetno dijete ostali su u kući u Karauli na Vlašiću.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak