Odbijene izmjene Izbornog zakona

Radiosarajevo.ba
Odbijene izmjene Izbornog zakona

Ustavno-pravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije podržala principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Nije podržan ni ustavni osnov, niti principi Prijedloga zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom, čiji su predlagači SBB i SDP , jer su protiv njega glasali članovi Komisije iz stranaka iz RS.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, kao i Prijedlog zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u institucijama Bosne i Hercegovine.

Zbog velikog broja amandmana, koje je potrebno detaljno razmotriti, zatraženo je produženje roka, odnosno amandmanske faze za Prijedlog zakona o programu zaštite svjedoka u BiH.

Komisija bi se danas trebala izjasniti i o donošenju odluke o organiziranju Javne rasprave o implementaciji Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja , sa čime se ranije složio Predstavnički dom PSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak