Odbijen Šešeljev zahtjev za postupak protiv Del Ponteove

Radiosarajevo.ba
Odbijen Šešeljev zahtjev za postupak protiv Del Ponteove

Haški sud ipak neće pokretati istragu protiv bivše glavne tužiteljice Carle del Ponte i njenih suradnika zbog nepoštivanja suda, uprkos takvom zahtjevu Vojislava Šešelja, piše index.hr.

Šešelj je još 2007. godine tražio pokretanje istrage protiv čelnih ljudi tužiteljstva, jer su ovi navodno zastrašivali svjedoke i tražili da svjedoče protiv njega. U skladu s tim zahtjevom, sud je 2010. godine naložio da nezavisni istražitelj - prijatelj suda provede istragu o tim navodima.

Šešelj je tvrdio da su se pripadnici tužiteljstva i njihovi istražitelji služili podmićivanjem i prijetnjama te da su prisiljavali svjedoke, odnosno manipulirali dokazima.

Nakon analize navoda 38 osoba, mahom članova i simpatizera Šešeljeve Srpske radikalne stranke, koje su iznijele takve optužbe o pritiscima tužiteljstva na šest svjedoka, prijatelj suda je raspravno vijeće Haškog tribunala obavijestio kako nema osnove za pokretanje postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak