Od ponedjeljka pojeftinjuje kruh

Radiosarajevo.ba
Od ponedjeljka pojeftinjuje kruh

Novi cjenovnik, na kojem će cijena polubijelog i narodnog kruha težine 400 grama koštati 1 KM, a cijena osnovnih vrsta brašna biti manja u prosjeku za 10 posto, stupit će na snagu u ponedjeljak, najavljeno je u nedjelju iz Klasa d.d.


Odluku o još jednom sniženju cijena osnovnih prehrambenih artikala donijela je Uprava Klas d.d. Sarajevo u interesu potrošača i kupaca, nakon što se u proizvodnom procesu počela koristiti pšenica ovogodišnjeg roda, nabavljena pod povoljnijim uvjetima. 


- Ove godine je cijena pšenice nešto niža u odnosu na prošlogodišnje cijene. Osim toga, Uprava Klasa intenzivno provodi konsolidaciju i optimiziranje cijelog procesa nabave, proizvodnje i distribucije, što stvara preduvjete za pojeftinjenje pojedinih artikala iz našeg asortimana, kazala je Irmela Cero, saradnica za odnose s javnošću Klas d.d. Sarajevo.


Time je ispunjeno obećanje Uprave Klasa u kojem je krajem jula ove godine najavljeno da će doći do pojeftinjenja brašna i kruha kada ovosezonsko žito bude osnova za kalkulaciju cijena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak