Od ponedjeljka inspekcije benzinskih pumpi

Radiosarajevo.ba
Od ponedjeljka inspekcije benzinskih pumpi

Inspekcijske službe u Federaciji BiH od ponedjeljka će krenuti u obilazak i kažnjavanje pumpi koje se oglušuju na poziv Federalnog ministarstva trgovine i ne poštuju zakon, u smislu pristupanja sistemu za praćenje prometa naftom i naftnim derivatima..

Federalni ministar trgovine Milorad Bahilj je otkrio kako je ostalo još oko četrdeset pumpi koje nisu uvezane u sistem praćenja, dok njih 575 podatke dostavlja. On je ovo izjavio jučer, 14. marta, u Mostaru na sastanku sa predstavnicima Instituta za mjeriteljstvo BiH, Zavoda za mjeriteljstvo FBiH, ovlaštenih servisera, Udruženja naftaša FBiH i implementatora informativnog sustava.

Na sastanku je izložena prezentacija o trenutnom stanju i količini pristiglih podataka koji se odnose na sistem za praćenje pumpi pod nadzorom Federalnog ministarstva trgovine. Poseban naglasak je stavljen na greške koje se pojavljuju prilikom dostavljanja podataka, naročito kada je riječ o dostavljanju u neprekidnom nizu.

Bahilj je pozvao servisere i inspekcijske službe na ozbiljnost u implementaciji projekta, te izrazio nužnost da se u što kraćem roku konačno uvežu sve preostale pumpe pod nadzorom ovog ministarstva, saopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak