Od danas benzin 2.30 KM a dizel 2.40 KM

Radiosarajevo.ba
Od danas benzin 2.30 KM a dizel 2.40 KM


Od danas će gorivo na većini benzinskih pumpi u Federaciji biti jeftinije za oko pet feninga. Tako će dizel koštati 2.40 KM, a benzin 2.30 KM. U drugom će entitetu cijene pasti u narednim danima.

Lejla Glibo, stručni savjetnik u sektoru cijena u Federalnom ministarstvu trgovine, rekla je kako je pristiglo oko stotinu zahtjeva od distributera nafte i naftnih derivata za korekcijom cijena, a koji se odnose na dizele i benzine.

"Ovo pojeftinjenje će cijene benzina na pumpama u FBiH smanjiti na 2.30 KM, a dizela na 2.40 KM", rekla je Glibo za Nezavisne.

U Udruženju prometnika naftnih derivata FBiH objasnili su kako je pad rafinerijskih cijena stvorio uslove za smanjenje i na maloprodajnom tržištu FBiH.

Ljubo Stević, predsjednik Skupštine Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS, kazao je kako je veoma izvjesno da će danas ili u srijedu biti konačno poznato koliko će cijena goriva pasti i na pumpama RS, dodajući da će cijene ići dolje i do pet feninga.

"Smanjenje cijena goriva u RS je nastavak trenda pada koji traje posljednja dva mjeseca. U ovom vremenu cijena derivata je u odnosu na prethodni period niža za od deset do 0,15 feninga", rekao je Stević.

On je precizirao kako ovo pojeftinjenje znači da će benzini u RS u prosjeku košati oko 2,20 KM, za super 98 će biti potrebno izdvojiti 2,35 KM, a za dizel goriva oko 2,40 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak