Očekuju se gužve na granicama, na GP Doljani se čeka duže od 30 minuta

Radiosarajevo.ba
Očekuju se gužve na granicama, na GP Doljani se čeka duže od 30 minuta

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH i na graničnim prelazima zbog prvomajskih praznika očekuje se pojačana frekvencija vozila, a vozačima se preporučuje dodatan oprez zbog Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka, koja danas startuje u Beogradu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske, prenosi Srna.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Brod i Gradiška jutros je na ulazu u BiH pojačan saobraćaj, a na ostalim prelazima za sada je zadržavanje do 30 minuta. Na GP Doljani čeka se i više od 30 minuta. 

Iz AMS-a navode da će se Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banja Luka danas kretati na relaciji Pavlovića most (granica BiH-Srbije), zatim od granice magistralnim putem prema Gojsovcu, Bijeljini i Vršanima.

Vozačima koji danas i sutra planiraju putovati navedenim dionicama savjetuje se da budu oprezni i da poštuju uputstva ovlašenih lica iz pratnje i policije.

U FBiH u naredna 3 dana etapno će se voziti biciklistička trka sa startom iz Mostara i ciljem u Orašju. Danas, prvog dana, biciklisti kreću u 9.00 časova iz Mostara i voziće dionicu Mostar-Konjic-Tarčin-Kiseljak. Planirani dolazak u Kiseljak je oko 17.00 sati. Biciklisti će voziti uz policijsku pratnju.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na sitnije odrone, posebno na putnim pravcima Banja Luka-Kneževo, Banja Luka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad.

I dalje je na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, usporeno odvijanje saobraćaja zbog većeg odrona.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a teretna na obilaznice.

Usporeno, jednom trakom, vozila saobraćaju na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari, dok je na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zbog klizišta i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, dok je na regionalnom putu Ukrina-Klupe zbog izgradnje vodovoda u Šnjegotini izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Klizišta su usporila saobraćaj i na putnim pravcima Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, na Banja Luka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan (granica Republike Srpske i distrikta) i Brčko dva (granica Srpske i distrikta) - Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

Na području Banja Luke zbog radova u okviru izgradnje spoja istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice.

U naselju Česma od 24. aprila svakim radnim danom i subotom od 8.00 do 18.00 časova zbog sanacije puta u Ulici Petra Velikog obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse.

U FBiH na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se usporeno vozi na lokalitetu Treševine.

Zbog sanacije udarnih rupa na dionici magistralnog puta Cazin-Velika Kladuša-granica sa Hrvatskom usporeno se saobraća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak