Obustavljen saobraćaj između Jablanice i Mostara: Došlo do velikog odrona, ima žrtava

0
Radiosarajevo.ba

U petak, 4. oktobra, u gradovima Kiseljak i Jablanica, uslijed obilnih padavina došlo je do poplava i odrona kamenja. 

"Na magistralnom putu Konjic-Jablanica-Mostar, kao i na putevima: Jablanica-Prozor, Jablanica-Blidinje, Busovača-Kiseljak, Kiseljak-Kreševo i na ulazu u Kiseljak (iz smjera Sarajeva) došlo je do brojnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, bujičnih poplava i klizišta, zbog čega je saobraćaj obustavljen", saopštili su iz BIHAMK-a.

Bujice su uzrokovale plavljena privatnih objekata u prizemlju, a putne komunikacije u smjerovima Jablanica – Mostar, Jablanica – Risovac, Jablanica – Prozor Rama, Jablanica – Konjic. Dio Buturović Polja također je odsječen od lokalnog puta, kao i da je teško pristupiti unesrećenim ljudima. U mjestu Ostrožac došlo je do odrona tračnica.

Transfuzijski centar SKB Mostar poziva darivatelje krvi kako bi se pomoglo žrtvama poplava

Gorska služba spašavanja (GSS) Jablanica poziva stanovnike da se jave za pomoć GSS-u i vatrogascima kako bi pomogli u akcijama spašavanja zbog poplava koje su noćas izazvale obilne padavine.

Na području općine Kiseljak se odgađa nastava u svim školama. Nastava je odgođena zbog poplava na području općine Kiseljak te zatvorenih puteva. Veliki broj cesta koje vode u Kiseljak i iz Kiseljaka su pod vodom. 

Velika količina padavina pala je na kiseljačkom i kreševskom području. Poplavljene su ceste, dvorišta, podrumi. U Kiseljaku mještani kažu da ne pamte toliku količinu kiše.

Pune ruke posla za radnike ViK-a tokom noći: Velika kiša začepila slivnike

Sve hitne službe s područja Općine Kiseljak su na terenu kako bi pomogli stanovništvu.

"Zbog velikih bujica i odrona ugroženo je mnogobrojno stanovništvo, uz informacije da ima žrtava kao i veliki broj povrijeđenih i nestalih osoba”, priopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Više o poplavama u FBiH čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak