Objavljene fotografije: Pogledajte kako je popravljen most Počitelj i kad će biti završeni radovi

3
Radiosarajevo.ba

Na mostu Počitelj završeno je otklanjanje nedostataka polja 4, a uskoro će se nastaviti s otklanjanjem nedostataka i na preostalim zahvaćenim dijelovima rasponske konstrukcije, saopćeno je danas, 7. februara, iz JP Autoceste FBiH.   

Time se, kako kažu, most vraća u projektirano stanje, što znači da će imati istu nosivost, uporabljivost i trajnost kao što je predviđeno glavnim projektom.

Paralelno s radovima otklanjanja nedostataka rade se i pripreme za postavljanje ograda, prijelaznih naprava, te pripreme za izvođenje preostalih završnih radova.

Lidija Bradara: Zadovoljna žena znači i zadovoljno društvo

Prema predviđenoj dinamici, ovi radovi bi trebali biti završeni kroz svega nekoliko mjeseci, a kompletan most do početka ljetne sezone.

Objavili su i fotogaleriju radova koju možete pogledati i na portalu Radiosarajevo.ba.

Foto: Autoceste FBiH: Završene popravke na mostu Počitelj

Očekuje se da će most Počitelj, s pristupnom cestom, biti u funkciji možda i do 1. maja ove godine. Navodno je ugrađena čelična užad utjecala na pojavu pukotina u zakrivljenom mostu. Izgradnja autoceste u Hercegovini nastavlja se, a u sljedeće tri godine očekuje se završetak svih radova.

 Završetak izgradnje koridora Vc očekuje se početkom 2030.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak