Obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata

Radiosarajevo.ba
Obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata


Francuski ambasador u BiH Roland Gilles, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i predsjednica Fondacije „Sarajevo, srce EvropeJasmina Pašalić u prisustvu predstavnika Ministarstva vanjskih poslova BiH zajedno će predstaviti program kulturnih, memorativnih, intelektualnih, sportskih manifestacija i drugih projekata odabranih za juni 2014. godine koji će obilježiti stogodišnjicu Prvog svjetskog rata.

Predstavljanje manifestacija u okviru programa obilježavanja stogodišnjice Prvog svjetskog rata i tridesetogodišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu bit će u ponedjeljak, 8. aprila ove godine u Olimpijskom muzeju u Zetri.

Bit će predstavljeni: sporazum između grada Sarajeva, Francuske ambasade i Francuske misije za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata čiji je cilj pružiti podršku organizaciji kulturnih, memorativnih i sportskih događaja koji će izvan granica prenijeti poruku pomirenja i mira.

Događaji od izuzetnog međunarodnog značaja, predviđeni za period od 21. do 28. juna 2014. godine, koji okupljaju bosanskohercegovačke i međunarodne organizacije i ličnosti, a bit će organizirani u Sarajevu i cijeloj BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak