Novoimenovani glavni tužilac BiH položio zakletvu

Radiosarajevo.ba
Novoimenovani glavni tužilac BiH položio zakletvu

Novoimenovani glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Goran Salihović i zamjenik glavnog tužitelja Dragan Čorlija danas su u Sarajevu položili zakletvu, uoči zvaničnog stupanja na dužnost 1. februara.
Svečani čin polaganja zakletve, kojem su prisustvovali predstavnici pravosudne zajednice u BiH, upriličen je u Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, koje ih je u decembru imenovalo na te visoke pravosudne dužnosti.

Obraćajući se sudionicima inauguralnoga skupa, Salihović je istaknuo da će u vrhu prioriteta njegovog angažmana biti procesuiranje predmeta ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije, uključujući i neophodne korake na jačanju institucije državnog tužiteljstva, javila je novinska agencija Fena.

Salihović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je na odgovornu pravosudnu dužnost izabran od struke, a, podršku vlasti tražit će u smislu unaprjeđenja sistema zaštite tužitelja.

Čestitke novoimenovanim nositeljima pravosudnih dužnosti uputio je predsjednik VSTV-a BiH Milorad Novković, naglašavajući da će imati punu podršku VSTV-a BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak