Novoimenovani ambasadori BiH u posjeti Ministarstvu obrane BiH

2
Fena
Novoimenovani ambasadori BiH u posjeti Ministarstvu obrane BiH

Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović sa saradnicima, uime ministra obrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, danas, 8. septembra, primio je petoro novoimenovanih ambasadora BiH, kako bi im dao detaljnije informacije i smjernice o vojnoj saradnji s državama u koju odlaze na službu.

Sa Šajinovićem razgovarali su ambasadorica BiH u Republici Italiji Amira Arifović-Harms, ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Vesna Andree Zaimović, ambasador BiH u Islamskoj Republici Pakistanu Emin Čohodarervić, ambasador BiH u Kraljevini Švedskoj Bojan Šošić i ambasador BiH u Državi Kuvajt Nusret Čančar.

Novoimenovanim ambasadorima i ambasadoricama predstavljeni su najznačajnije aspekti vojne saradnje tih zemljama s Bosnom i Hercegovinom.

Bayer iz Leverkusena ispisao historiju: Sezonu u Bundesligi završio bez poraza

Gosti su izrazili zadovoljstvo sastankom te zahvalili na datim smjernicama, koje su ocijenili iznimno korisnim, saopćebo je iz MOBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak