Novi Nadzorni odbor, stari direktor ostaje

Radiosarajevo.ba
Novi Nadzorni odbor, stari direktor ostaje

Vlada FBiH danas je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, donijela Odluku o privremenom imenovanju članova Nadzornog odbora ove finansijske institucije. 
 
Imenovani su Ivan Šakota(predsjednik), Mirna Čomić, Aid Berbić, Mirjana Bandić-Glavaš, Senad Softić, Mirsad Novalić i Katica Vranjković (članovi). 
 
Imenovani su na period do 60 dana, odnosno do okončanja postupka kojim će se izvršiti imenovanje na način, po postupku i uz primjenu principa propisanih Zakonom i Statutom Banke.
 
Vlada je obavezala Federalno ministarstvo finansija da pokrene i provede konkursnu proceduru za izbor i konačno imenovanje članova Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH.
 
Podsjetimo, Vlada FBiH je prošle sedmice, u svojstvu Skupštine, prihvatila izvještaj o radu Razvojne banke u prošloj godini, premda su upravo tu godinu obilježili skandali i nepravilnosti u režiji direktora Ramiza Džaferovića (SDA).
 
Štaviše, Džaferović je optužen za prevare pri Kantonalnom sudu u Sarajevu. Istina, predmet se ne odnosi na njegov rad u Razvojnoj banci, nego u Poreskoj upravi, ranije, ali to opet ne mijenja činjenicu da čovjek pod optužnicom vodi finansijsku instituciju koja raspolaže velikim sredstvima.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak