Novi detalji tragedije: Dječak iz Slavonskog Broda se prvo žalio na mučninu

Radiosarajevo.ba
Novi detalji tragedije: Dječak iz Slavonskog Broda se prvo žalio na mučninu

Nova strašna tragedija pogodila je region. Nakon što je prije manje od šest mjeseci na nogometnom terenu život izgubio mladi nogometaš Marsonije Bruno Boban, u subotu poslijepodne u Općoj bolnici “Dr. Josip Benčević” u 17. godini preminuo je Filip Matković, član Kickboxing kluba Omega iz Slavonskog Broda, i to nekoliko sati nakon što mu je pozlilo tokom meča na tradicionalnom kickboxing turniru “Posavina Open Odžak 2018.” u Odžaku, u Bosni i Hercegovini.

Odžak: Šesnaestogodišnji borac preminuo nakon udarca na turniru

Mladić se borio u disciplini light contact u juniorskoj konkurenciji do 84 kilograma, a suparnik mu je bio njegov vršnjak iz BiH, piše Jutarnji.

“Prije svega, želim reći da u svoje osobno ime i ime cijelog Kickboxing kluba Omega obitelji pokojnog Filipa izražavam najiskreniju i najdublju sućut u povodu ove tragične smrti. Samo je u jednom trenutku tijekom druge runde zatražio stanku požalivši se na mučninu, a ja sam odmah reagirao tako da sam predao meč i borba se nije nastavila. Odmah smo zatražili liječničku pomoć te je došao službeni liječnik natjecanja, no Filip je u međuvremenu izgubio svijest nakon čega je prevezen u bolničku ambulantu koja se nalazi u neposrednoj blizini dvorane. Kako mu nije bilo dobro, vozilom Hitne pomoći odmah je prevezen u bolnicu u Slavonski Brod gdje je, nažalost, preminuo” ispričao nam je Robert Katušić, trener u Kickboxing klubu Omega, koji je teško nalazio riječi kojima bi opisao žal i tugu zbog gubitka života mladog i perspektivnog sportaša.

Borba u kojoj je 17-godišnjaku pozlilo bila je u disciplini light contact za juniore gdje nisu dopušteni jaki udarci kojih, prema riječima trenera Katušića, nije niti bilo tokom meča.

Trener je dodao da je mladić imao važeće liječničko uvjerenje, u skladu pravilima koja nalaže Svjetski kickboxing savez.

“Shvatite, teško mi je pričati o ovoj tragediji i ne znam što bih vam više rekao. Svi smo potreseni i ožalošćeni”, rekao je potreseni Robert Katušić.

Članovi Filipove obitelji nisu bili raspoloženi za davanje bilo kakvih izjava, što je i razumljivo s obzirom na šok i tragediju koje su doživjeli. 

Filip je prije šest godina svrstan u najperspektivnije sportaše Slavonskog Broda. U Odžaku je bio sa ocem i trenerom.

Nažalost, njegovi su snovi naprasno zauvijek prekinuti. Posljednji ispraćaj mladog sportaša je danas u 14 sati na Gradskom groblju Slavonski Brod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak