Novalić napustio zgradu Suda BiH

Radiosarajevo.ba
Novalić napustio zgradu Suda BiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić napustio je zgradu Suda BiH, nakon što je odbijen prijedlog Tužilaštva BiH da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Sud Bosne i Hercegovine odlučio je, prema informacijama, odbiti prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora i za suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika Srebrene maline Fikreta Hodžića.

Mjeru pritvora predložilo je Tužilaštvo BiH zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i mogućnosti da sakriju ili unište dokaze. Za premijera Novalića pritvor je zatražen i zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu moglo doći do uznemirenja javnosti.

Ročište na kojem su odbrana i Tužilaštvo iznosili argumente za i protiv trajalo je maratonskih, sedam sati. Počelo je iza 20 sati u subotu navečer, a završilo je oko 3 sata ujutro u nedjelju.

Novalić, Solak i Hodžić su saslušani i osumnjičeni u sklopu istrage koja se vrši zbog nabavke 100 respiratora iz Kine koji su koštali 10,5 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak