Nova nevjerovatna izjava: Milorad Dodik misli da će 'Europljani stajati u redu da se vide s Putinom'

11
Radiosarajevo.ba
Nova nevjerovatna izjava: Milorad Dodik misli da će 'Europljani stajati u redu da se vide s Putinom'

U novoj objavi na društvenoj mreži X.com, Milorad Dodik, predsjednik manjeg bh. entiteta RS, ponovo je rekao nešto istinski bizarno. 

Naime, u komentaru na Diplomatski forum koji je održan u Beču, a gdje su osim Dodika prisustvovali Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, i Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, 'laktaški vožd' je spomenuo ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

"Kada završi rat u Ukrajini neću moći doći na red da se vidim s predsjednikom Putinom od Evropljana koji će tada željeti da se susretnu s njim u Kremlju.

Racija upala u urede Al Jazeere: Izraelska policija zaplijenila opremu

Ovo je bio moj odgovor austrijskim novinarima koji su pratili panel diskusiju na Diplomatskoj akademiji u Beču, koje je više interesovao moj prijateljski odnos s Putinom, nego evropski put BiH, a što je bila tema panel diskusije.

Prenio sam im i jasan stav da RS i Rusija tradicionalno imaju dobre odnose i da će tako biti i u budućnosti", rekao je Dodik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak