Nova direktorica DEI čeka poštu sa imenovanjem

Radiosarajevo.ba
Nova direktorica DEI čeka poštu sa imenovanjem

Novoimenovani direktor Direkcije za evropske integracijeNevenka Savić trebalo bi da u toku dana primi rješenje o imenovanju na ovu funkciju, izjavio je Srni direktor Agencije za državnu službu BiH Neven Akšamija.

"Mi smo juče poštom poslali gospođi Savić rješenje na njenu adresu na poslu i očekujemo da će ga primiti u toku današnjeg dana", rekao je Akšamija.

Savićeva je bila druga na listi kandidata za poziciju direktora DEI nakon Lidije Topić, koja je 31. avgusta, dan prije stupanja na mjesto direktora, obavijestila ADS BiH da iz privatnih razloga odustaje od te pozicije.

Nevenka Savić trenutno obavlja dužnost državnog koordinatora za reformu javne uprave.

Prije imenovanja na mjesto koordinatora za reformu javne uprave, obavljala je dužnost sekretara Zajedničkog komiteta za EU integracije i sekretara BiH Grupe u Interparlamentarnoj Uniji.

Agencija za državnu službu BiH imenovala je Topićevu na ovo mjesto 24. avgusta, nakon što Savjet ministara u zakonskom roku od 30 dana od prijema liste najuspješnijih kandidata za ovu poziciju nije obavio imenovanje.

Nevenka Savić - državna koordinatorica za reformu javne uprave

Nevenka Savić rođena je 6. februara 1960. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Gimnaziju je završila 1978. godine u Sarajevu, a na sarajevskom Ekonomskom fakultetu diplomirala je 1982.

Do sada je radila u Privrednoj banci Sarajevo, Švedskoj agenciji za usluge spašavanja (Swedish Rescue Services Agency), u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH kao šef Odjela za suradnju sa PHARE programom, u Ministarstvu za europske integracije BiH kao šef Kabineta ministra za europske integracije, u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH kao sekretar Komiteta za vanjske poslove i trgovinsku politiku.

Prije imenovanja na mjesto koordinatora za reformu javne uprave, obavljala je dužnost sekretara Zajedničkog Komiteta za EU integracije i sekretara BH Grupe u Interparlamentarnoj Uniji.

Govori engleski jezik. U informaciji objavljenoj na zvaničnoj web stranici Ureda koordinatora za reformu javne uprave stoji i da je razvedena, te da ima troje djece.

Vezano:
Savić: Konačnu odluku donijet ću kada mi bude uručeno rješenje
Dodik o imenovanju direktora DEI

srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak