Niske temperature: Vrijeme nepovoljno za reumatske bolesnike

Radiosarajevo.ba
Niske temperature: Vrijeme nepovoljno za reumatske bolesnike

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 07 sati: Doboj i Srebrenica -9 stupnjeva, Bugojno i Tuzla -8, Banja Luka, Sanski Most i Sokolac -7, Bijeljina, Bjelašnica, Ivan Sedlo i Sarajevo -6, Zenica -5, Prijedor -4, Kupres, Livno i Zvornik -3, Bihać, Goražde i Gradačac -2, Mostar i Stolac 3, Trebinje i Čapljina 4, Neum 6 stepeni. 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada. 

Niske jutarnje temperature uzrokovaće probleme hroničnim bolesnicima, stoga je preporučljivo reducirati boravak na otvorenom u ovom periodu. U drugom dijelu dana, usljed približavanja pogoršanja, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu reumatskih bolova, glavobolje i nesanice.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje postupno naoblačenje sa juga, koje će u noći na nedjelju na jugu donijeti kišu, a u ostalim područjima snijeg i susnježica. U Bosni sa maglom ili niskim oblacima, koja će se ponegdje zadržati i tokom prije podneva. Vjetar prijepodne slab južnog smjera, u drugoj polovini dana u skretanju na sjever i sjeveroistok. Najviša dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 3 stupnja. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak