Nikšić: Građani neće trpiti zbog Budimirove nepromišljene odluke

Radiosarajevo.ba
Nikšić: Građani neće trpiti zbog Budimirove nepromišljene odluke

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić očekuje vrlo brzo rješenje situacije nastale nakon što je Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir smijenio ministra finansija Antu Krajinu.

U kratkoj telefonskoj izjavi za Fenu Nikšić je poručio da ima rješenje u slučaju da Budimir ne povuče ili ne izmijeni svoju odluku, te ukoliko se ne oglasi Ustavni sud FBiH povodom premijerovog zahtjeva za donošenjem privremene mjere. Premijer Nikšić je naglasio da je Federaciji BiH nužno potrebno funkcionalno ministarstvo finansija u najkraćem roku.

"Ukoliko nadležne institucije hitno ne reaguju, sutra ću na vanrednoj sjednici Vlade FBiH predložiti rješenje koje će omogućiti normalno funkcionisanje Federacije BiH, kao i prioritetne isplate najugroženijim socijalnim kategorijama i boračkoj populaciji. U svakom slučaju, građani neće trpjeti zbog Budimirove nepromišljene odluke", rekao je u izjavi za Fenu premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak