Nikšić: Budimirova odluka je nezakonita i neustavna

Radiosarajevo.ba
Nikšić: Budimirova odluka je nezakonita i neustavna

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je da će u srijedu biti održana hitna vanredna sjednica Vlade FBiH na kojoj će predložiti načine za prevazilaženje problema nastalih nakon što je predsjednik FBiH Živko Budimir  prošlog petka razriješio dužnosti federalnog ministra finansija Antu Krajinu

Na pres-konferenciji održanoj danas u Sarajevu premijer nije želio reći novinarima koje će prijedloge iznijeti za prevazilaženje problema prije nego što ih saopći članovima Vlade. 

Ukoliko se ne poduzmu odgovarajuće mjere, bez potpisa ministra finansija, došla bi u pitanje isplata invalidnina, poticaja, plaća budžetskim korisnicima i drugih budžetskih davanja. 

Premijer napominje da isplata decembarskih penzija nije upitna jer je fondu PIO proslijeđena određena novčana tranša prije nove godine. 

Premijer je također najavio da odluku o smjeni ministra Krajine, koji je donio predsjednik FBiH Budimir, smatra nezakonitom i neustavnom i da će kod Ustavnog suda pokrenuti postupak za ocjenu ustavnosti te odluke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak