Nije loše što BiH još nema novo Vijeće ministara

Radiosarajevo.ba
Nije loše što BiH još nema novo Vijeće ministara


Za predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika nema ništa loše u tome što BiH ni devet mjeseci nakon izbora nema novo Vijeće ministara.

“Stanje u BiH i nije tako loše bez novog Vijeća ministara BiH. Mi trebamo čuvati osnovni balans u državi, a to je da vlast u entitetima bude suverena. BiH je složena država sačinjena od dva entiteta i tri naroda i jedino je normalno da zajednički organi budu formirani na osnovu entitetskih, nacionalnih i narodnih komponenti”, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Rogoljima kod Gradiške, gdje prisustvuje manifestaciji "Rogoljska žetva".

Komenitirao je ponovo tvrdnje da će RS “poduzeti mjere koje će dovesti do kraha UIOBiH” ako joj, kako se u tom entitetu tvrdi, ne bude vraćeno oko 52 mliona KM duga od raspodjele PDV-a s jedinstvenog računa UIO u proteklim godinama, a koji su otišli u korist većeg entiteta.

Ustvrdio je i da je RS “konstatno pokradana” u raspodjeli prihoda, a to što joj je sada povećan za 0,5 posto koeficijent pri raspodjeli Dodik je pripisao povećanju “potrošnje i ekonomskom rastu”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak