Nigel Osborne, aktivista 'Baršunaste revolucije', na protestima u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Nigel Osborne, aktivista 'Baršunaste revolucije', na protestima u Mostaru

Protestno okupljanje na Španskom trgu u Mostaru danas je podržao i Nigel Osborne poznati aktivista „Baršunaste revolucije“, koji će se večeras na okruglom stolu obratiti članovima mostarskog Plenuma, javlja dopisnik Anadolu Agnecy (AA).

„Osjećam lijep miris u Bosni. Ovdje su mladi ljudi fenomenalni. Ne znam odakle su došli. Odjednom su se pojavili iz mraka. Treba ići dalje do konačnih promjena“, kazao je Osborn.


Istakao je da je optimista za bosansku ekonomiju i rekonstrukciju države. Iskoristio je priliku da evocira uspomene od prije 50 godina kada je prvi put došao u Mostar.

Protestanti u Mostaru očekuju najavljeno zasjedanje Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) na kojoj bi se trebalo raspravljati o njihovim zahtjevima o smijeni Vlade.

„Mi ćemo čekati do kraja mjeseca na njihov odgovor“, rekao je Feđa Fajić, član koordinacionog odbora Plenuma građana i građanki Mostara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak