Neustavan pokušaj smjene Desnice Radivojevića

Radiosarajevo.ba
Neustavan pokušaj smjene Desnice Radivojevića

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije je osudila „neustavni pokušaj predsjednika Federacije BiH Živka Budimira da smijeni dopremijera i ministra prostornog uređenja Desnicu Radivojevića koji je izveden po nalogu predsjednika SDA Sulejmana Tihića“.
 
„SDA je tako najbolje demonstrirala kakve su sve prljave stvari spremni uraditi samo kako bi sačuvali neku od fotelja od kojih nikako ne mogu da se odvoje. Njihovo jučerašnje saopštenje i beskrupulozan linč kojim su pokušali smijeniti i diskreditirati ministra Radivojevića, pravo je lice SDA i pokazatelj ko su zapravo oni. SDP ove i slične aktivnosti neće dozvoliti i učinit će sve da se zaštiti Ustav“, stoji u saopštenju SDP-a, koje je odaslano nakon sjednice Glavnog odbora.
 
Glavni odbor je dao punu podršku članovima Vlade Federacije BiH koji su odraz nove parlamentarne većine, a posebno premijeru Nerminu Nikšiću koji posljednjih dana nije dozvolio neustavno i nezakonito djelovanje, te pokušaj blokiranja rada vlade. 
 
Članovi Glavnog odbora daju punu podršku radu rekonstruisanih vlada u Sarajevskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Unsko-sankom kantonu, te očekuju što bržu rekonstrukciju Vijeća ministara i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, poručeno je nakon sjednice Glavnog odbora SDP-a.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak