Nestašni pas izazvao haos na letu u bh. susjedstvu: Putnici iskrcani iz aviona

1
Radiosarajevo.ba
Nestašni pas izazvao haos na letu u bh. susjedstvu: Putnici iskrcani iz aviona

Prema podatcima kojima raspolaže AvioRadar, 30. septembra na redovnom letu Croatia Airlinesa na liniji OU486 iz Zagreba za Stockholm, dogodio se incident u kojem je pas oštetio prtljažni prostor Airbusa A319.

Naime, pas se sukladno regulativi prevozio u prtljažnom prostoru te se nedugo nakon ukrcaja oslobodio iz svog kaveza. Prilikom rulanja, posada je čula buku i trčanje psa u prtljažnom prostoru te je avion vraćen na stajanku, a putnici su iskrcani i prebačeni na drugi avion.

Uvidom u štetu koju je pas u prtljažnom prostoru napravio, prijevoznik je odlučio avion preventivno povući iz prometa i uputiti ga na tehnički pregled kako bi se zamijenili oštećeni dijelovi.

Pucnjava u Sarajevu: Maskirani napadač ranio 22-godišnjaka

Na upit AvioRadara o spomenutom letu, nacionalni zračni prijevoznik odgovara:

"U toku je utvrđivanje detalja i okolnosti koje su dovele do događaja s psom u prtljažnom prostoru aviona uoči redovnog leta OU486 Zagreb – Stockholm 30. septembra ove godine.

Zasad se može potvrditi da je kompanija u pripremi prijevoza psa na letu OU486 Zagreb – Stockholm poštovala hrvatsku i međunarodnu zakonsku regulativu te pripadajuću internu proceduru o prijevozu životinja u avionu.

Zbog određenih oštećenja u prtljažnom prostoru aviona planiranog za let OU486, donesena je odluka da se avion preventivno povuče iz prometa i uputi na tehnički pregled, a putnici s navedenog leta iste su večeri prevezeni do svojeg krajnjeg odredišta našim zamjenskim avionom."

Airbus A319 još uvijek se nalazi na tehničkom pregledu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak