'Nestala' finansijska dokumentacija iz Hidrogradnje

Radiosarajevo.ba
'Nestala' finansijska dokumentacija iz Hidrogradnje

Finansijska dokumentacija kompanije „Hidrogradnja“ za 2010. i 2012. godinu, odnosno dokazi za promjene u kapitalu, netragom je nestala, saznaje Dnevni avaz

U zapisniku koji potpisuje šefica računovodstva „Hidrogradnje“ Edina Holjan 29. oktobra ove godine piše da posjeduje skenirane kopije, ali da su izvorni dokumenti nestali, najvjerovatnije, u periodu od 14. oktobra do danas. Kako je Avazu rečeno u Sindikatu „Hidrogradnje“, nevjerovatno je koliko je Upravi trebalo vremena da shvati da dokumentacije nema

Podsjetimo, 18. oktobra, još za vrijeme štrajka, zaključali su sobu gdje je smješten server, zbog čega im je Uprava pozvala policiju. Pojasnili su da su to učinili zbog straha da bi članovi Uprave mogli iznijeti dokumentaciju. Finansijska policija Federacije, o čemu je Avaz već pisao, u „Hidrogradnji“ istražuje upravo finansijske transakcije od 2010. do 2012. godine. 

Gdje je nestala dokumentacija i čija se odgovornost za poslovanje „Hidrogradnje“ pokušava sakriti, pitanja su na koja će Sindikat ovog preduzeća tražiti odgovore sutra u Sarajevu na velikom protestu zakazanom pred zgradom Vlade Federacije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak