Nešković povukao Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH: "Na mene su vršeni pritisci"

3
Radiosarajevo.ba
Nešković povukao Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH: "Na mene su vršeni pritisci"

Delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Želimir Nešković, povukao je Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Nešković je rekao da ne želi da utiče na druge koji blokiraju Dom naroda niti bilo koju instituciju.

"Žao mi je što u BiH nema prostora za razgovor, što najveći dio političkih predstavnika vlasti u FBiH, tu prije svega mislim na delegate u Klubu Bošnjaka, nijednog momenta nisu bili spremni na razgovor o ovoj temi.

Potvrđeno: Pronađeno i posljednje tijelo u Buturović Polju

Ja ću se i dalje boriti da BiH bude što manje pod protektoratom međunarodne zajednice. Ovdje nema demokratije. Na mene su vršeni pritisci, ali ostajem pri svom stavu da je najbolje za BiH da nema stranih sudija u Ustavnom sudu. Vidjet ćete kada dođe vrijeme za to kroz nekoliko godina, ovi koji danas blokiraju, u tom momentu će se zalagati za ovo o čemu ja govorim. Smatram da je razgovor jedini način da BiH učinimo boljom. Povući ću danas svoj Prijedlog zakona o Ustavnom sudu", rekao je Nešković.

Kazao je da je to učinio zbog svih naroda.

Ambasada SAD odgovorila Izetbegoviću: "Postavlja se pitanje od čega se brani bošnjački klub?"

"Ne želim više da budem preduslov bilo kome i da Klub Bošnjaka nastavi opstruirati rad Dom naroda ili neke druge koji ga blokiraju. Učinio sam ovo zbog svog srpskog naroda, ali i ostala dva konstitutivna naroda kako bismo donosili zajednička rješenja i otvorili neka pitanja, a ne držali ih pod tepihom", poručio je Nešković.

Predsjedavajući Doma naroda BiH Dragan Čović ranije je rekao da Prijedlog zakona o Ustavnom sudu neće biti prihvaćen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak