Nermin Pećanac: Nećemo dozvoliti upotrebu sile

Radiosarajevo.ba
Nermin Pećanac: Nećemo dozvoliti upotrebu sile

Pipadnici sarajevske policije osiguravat će današnji skup građana pred Vladom Kantona Sarajevo predviđenom za 13 sati i osiguravat će od nasilnika kako sami sebe tako i sve građane koji dođu iskazati svoje nezadovoljstvo stanjem u državi. 

"MUP Kantona Sarajevo zasigurno neće dozvoliti upotrebu sile u bilo kakvom obliku, a naročito ne rušilačke pohode kako na policiju tako i na demonstrante koji se okupe" kazao je za Radiosarajevo.ba, Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prema njegovim riječima, jučerašnje povređivanje policajaca se ne smije ponoviti, kao ni bilo kakvu drugo. Povrijeđeni policajci, kako je ustvrdio Pećanac, uskoro će se vratiti na posao.

"Mislim da pojedinci skreću pažnju s pravih problema na ovim protestima odnosno sa zahtjeva građana i na kraju sve se svodi na odnos građani - policija", kazao je Pećanac te dodao da podržava i smatra opravdanim sve zahtjeve građana. 

Također apelira da prisutni demonstranti identificiraju nasilnike i na taj način pomognu u njihovom udaljavanju sa skupa, a kako bi demonstracije protekle u miru i dostojanstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak