Nermin Alešević nakon optužnice u slučaju "Potkivanje": Ovo je montaža i osveta

3
Radiosarajevo.ba
Nermin Alešević nakon optužnice u slučaju "Potkivanje": Ovo je montaža i osveta

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv dvojice aktere "Potkivanje", ali ne i glavnog aktera, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milana Tegeltije.

Sve se, zanimljivo, dešava samo dan nakon što su članovi VSTV-a pozvali Tegeltiju na ostavku. On ih, navodno, zamolio da ga ne smjenjuju jer će sam dati ostavku!? I još uvijek je nije dao.

Piše: F. V.

Kako je saopćeno iz Državnog tužilaštva, optuženom inspektoru Državne agencije za istrage i zaštitu Marku Pandži stavlja se na teret da je počinio kazneno djelo-Primanje dara i drugih oblika koristi iz članka 217. stavak 2. KZ BIH, dok se privredniku iz Bosanske krajine, Nerminu Aleševiću, koji je napravio sada već čuveni snimak, stavlja se na teret da je počinio kaznena djela - Davanje dara i drugih oblika koristi iz članka 218. stavak 2. KZ BIH, kao i - Neovlašetno prisluškivanje i tonsko snimanje iz članka 155. stavak 2. KZ RS u sticaju sa kaznenim djelom neovlašteno fotografiranje iz članka 156. stavak 1. KZ RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak