'Neki' potpredsjednik FBiH bi mogao mijenjati partiju

Radiosarajevo.ba
'Neki' potpredsjednik FBiH bi mogao mijenjati partiju


Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić ustvrdio je danas (8. juna) da bi moglo doći do rekonstrukcije i Federalne vlade te - pozivajući se na svoju dobru obaviještenost - da bi „neki od potpredsjednika tog entiteta mogao da promijeni svoju partijsku pripadnost“.

"Tu je moguće svašta jer će najmanje biti politike, ideologije i principijelnih vrijednosti , a najviše interesa, pritisaka i kombinacija“, rekao je Ivanić

Iako nije bio eksplicitan, jasno je da je Mladen Ivanić aludirao na Mirsada Kebu, potpredsjednika FBiH iz Stranke demokratske akcije (SDA), što jesu spekulacije posljednjih dana. No, Kebo je, kako smo već objavili, oštro odbacio ove tvrdnje.

Ivanić kaže da bi jedini odgovor SDA u novonastalim okolnostima bio da ne dozvoli promjenu Federalne vlade: "Tu će na testu biti partijska lojalnost predsjednika i potpredsjednika FBiH. Kako je sve moguće, a ovo ne pričam bez osnova, neki od potpredsjednika ili predsjednika  mogli bi malo da promijene svoju partijsku pripadnost."

Komentirajući najnovije turbulencije na bošnjačkoj političkoj sceni, on je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da ta događanja ne moraju biti sama po sebi loša.

„Ova najnovija koalicija nije ideološkog karaktera, nego koalicija u raspodjeli funkcija i u suštini je nastala da bi se sklonila SDA. Pretpostavljam da će nakon ovoga SDA zauzeti tvrđi stav i da će pokušati da uđe na prostor koji je do sada zauzimala Stranka za BiH.

Moje je uvjerenje da će SDA otići u tvrđu nacionalnu opoziciju, a to bi moglo imati dugoročne implikacije na BiH“, rekao je Ivanić, objavila je Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak