Nazif Mujić više ne radi na Pannonici

Radiosarajevo.ba
Nazif Mujić više ne radi na Pannonici

Nazif Mujić više nije uposlenik Javnog komunalnog preduzeća Pannonica iz Tuzle. Kako javlja Oslobođenje.ba, on je je posao kulturnog animatora napustio zbog skromne plate i velikih troškova svakodnevnih putovanja od rodnog sela do Tuzle.

''Odobrili su mi 600, 650 maraka za sve, znači za hranu i prevoz, i opet sam bez osiguranja. Radna knjižica mi ostaje kući, a ni ja, ni žena nemamo osiguranje. Oni su meni obećali da ću imati osiguranje, da ću imati dobru platu. Mjesec sam radio po potrebi, a sada kada je sezona zvanično počela, obavezan sam bio da budem tu od 8 do 4 svaki dan. Ja za prevoz dam oko dvadeset maraka, puta dvadeset i dva dana, i eto ostatak od nekih dvjesta maraka mi ostaje da prehranim svoju porodicu'', kazao je Mujić.

Najpoznatiji Rom u Evropi i prvo ime ovogodišnjeg Berlinskog filmskog festivala, mogao bi uskoro dobiti posao u Lukavcu.

''Bliže mi je, bolja je plata, bolji su mi uslovi. U svemu gledam samo svoju porodicu, borim se za nju da bih im pružio nešto bolje u životu'', kazao je Nazif Mujić.

Podsjećamo, on je početkom maja potpisao ugovor s tuzlanskim preduzećem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak