Navijač Hajduka u stabilnom stanju nakon operacije

Radiosarajevo.ba
Navijač Hajduka u stabilnom stanju nakon operacije

Nakon sinoćnjih nereda koji su izbili prije početka utakmice između Željezničara i Hajduka, kako smo već pisali, povrijeđeno je 11 osoba, a jedna osoba zadobila je teže povrede.

Prijateljski spektakl pretvoren u huliganski užas

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu saopšteno je da je sinoć primljeno 11 osoba. Devetero povrijeđenih je nakon obrade pušteno iz bolnice, dok je zadržan jedan pacijent, navijač iz Splita, koji je zadobio povredu glave.

"Pacijent je noćas imao operaciju glave. Probudio se, svjestan je i komunikativan i zasad potpuno stabilan. Ostaće još u bolnici. Radilo se o dosta komplikovanoj frakturi kostiju lubanje. Iskreno se nadamo da će sretno otići kući", rekla je Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS.

Među povrijeđenim su bili sedam navijača Hajduka, svi hrvatski državljani, dva policajca, jedan zaštitar i jedan navijač Željezničara.  

U neredima je lakše povrede zadobilo više osoba, a njima je pružena medicinska pomoć na licu mjesta.

Neredi sinoć nisu završili na ulicama Sarajeva. Naime, manji incident dogodio se kasnije u Konjicu, gdje je Torcidu na putu za Split napala nepoznata grupa. Kamenovana je cijela kolona autobusa, kombija i automobila kojima su hrvatski navijači stigli pred Sarajevo. Vozila se nisu zaustavljala već su nastavila svoj put prema odredištu.

U Sarajevu je privedeno oko 50 osoba, a MUP BiH će uputiti službeni zahtjev MUP-u Hrvatske kako bi se procesuirali državljani Hrvatske koji su učestvovali u neredima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak