Nastavljena istraga o napadu na američku ambasadu

Radiosarajevo.ba
Nastavljena istraga o napadu na američku ambasadu


Po nalogu Tužilaštva BiH više agencija za provođenje zakona nastavlja intenzivne istražne aktivnosti radi prikupljanja dokaza i informacija da bi se u potpunosti rasvijetlio teroristički napad na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U okviru ovih aktivnosti vrše se intenzivna ispitivanja većeg broja osoba u BiH i inostranstvu, izvršeni su pretresi na više lokacija radi pronalaska dokaznih materijala, a također se ostvaruje saradnja s agencijama za provođenje zakona izvan Bosne i Hercegovine.

Radi zaštite interesa istrage Tužilaštvo BiH i agencije za provođenje zakona ne mogu javnosti iznositi detalje o saslušanim osobama i pronađenim dokazima te će to biti učinjeno tek nakon potpunog završetka istrage.

Zbog pojave različitih informacija u javnosti i medijima o osobama i aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu s terorističkim napadom, Tužilaštvo BiH želi informirati javnost i građane da se vjerodostojne i mjerodavne informacije javnosti i građanima prosljeđuju isključivo iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH ovom prilikom želi istaći profesionalan angažman svih agencija za provođenje zakona u BiH, koje zajedno s Tužilaštvom BiH intenzivno rade na rasvjetljavanju spomenutog terorističkog akta, radi otkrivanja i krivičnog procesuiranja počinilaca, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak