Nastavljena blokada Dunava

Radiosarajevo.ba
Nastavljena blokada Dunava

Blokadu međunarodnog plovnog puta
na Dunavu kod Novog Sada i danas (12. april) su, sa tri broda, nastavili nezadovoljni radnici preduzeća "Dunav agregati" koji zahtijevaju da im poslodavac isplati šest zarada koje im duguje.

Na brodovima tog preduzeća - "Petrovaradin", "Mišeluk" i "Podbara" - nalazi se oko 80 radnika, koji od jučer blokiraju plovidbu na Dunavu, jedan kilometar nizvodno od ušća kanala Dunav-Tisa-Dunav u rijeku, objavio je B92.

Prema riječima predstavnika sindikata, na prolaz čeka 15 brodova, od čega je pet usidreno u novosadskoj luci, a deset ih je na samoj rijeci ispred barikada.

Od početka blokade, radnici "Dunav agregata" dozvolili su prolaz samo jednom putničkom brodu koji je bio pun starijih putnika. Oni su se ponovo izvinili svim lađarima i dodali da nisu imali drugog načina da skrenu pažnju na egzistencijalni problem 470 radnika. Radnici su ponovili da su bili prinuđeni na blokadu, jer im se niko od predstavnika poslovodstva ili vlasti nije obratio od ponedeljka, kada su počeli štrajk.


Kapetanija i policija vode računa o sigurnosti saobraćaja na Dunavu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak