Nastavak sjednice Predstavničkog doma

Radiosarajevo.ba
Nastavak sjednice Predstavničkog doma


Na dnevnom redu današnjeg nastavka ranije započete 19. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH bit će prijedlog ovogodišnjeg finansijskog plana Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Među preostalim tačkama dnevnog reda je i Prijedlog odluke o zaduživanju sekretara oba doma Parlamenta FBiH da pripreme tekst odluke o Zajedničkoj službi Parlamenta FBiH te  izbori i imenovanja, javlja Fena.

Nakon okončanja te sjednice,  bit će održana 20. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, čijim dnevnim redom je predviđeno razmatranje 23 tačke.

Između ostalih, poslanici će po hitnom postupku razmatrati prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lizingu,  Zakona o mikrokreditnim organizacijama, Zakona o bankama, Zakona o cestama te  Zakona ugostiteljskoj djelatnosti u Federaciji.

Predloženi su na razmatranje i usvajanje  i zakoni o električnoj energiji, zaštiti prirode i stočarstvu, o poljoprivrednim savjetodavnim službama.

Zbog obimnog dnevnog reda predviđeno je dvodnevno zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak