Nastavak rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika RS-a planiran je danas

1
Radiosarajevo.ba
Nastavak rasprave o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika RS-a planiran je danas

Zastupnici u Narodnoj skupštini RS-a (NSRS), prekinuli su jučerašnje zasjedanje, a nastavak sjednice bit će nastavljen danas raspravom o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika RS-a.

Podsjetimo da nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS-a propisana su krivična djela klevete i neovlaštenog objavljivanja i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka.

Zastupnici će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija RS-a. Bit će razmatrano obavještenje o nekim pojavama od interesa za ostvarivanje ustavnosti i zakonitosti.

Oglasila se policija u vezi filmske pljačke u Banjoj Luci: 'Saznanja pokazuju da su oni još u BiH'

Mnogi zastupnici opozicije su jučer, 21. marta, kazali da nisu ozbiljno shavili najave Milorada Dodika da će uvesti sankcije za klevetu.

Sjednica Narodne skupštine RS-a bit će nastavljena danas u 10 sati.

Podsjetimo također, da bi se izmjene i dopune Krivičnog zakonika RS-a odnosile na sve novinarke i novinare u Bosni i Hercegovini, ne samo na one sa sjedištem u bh. entitetu RS-u.

Nakon najave izmjena zakona kojim se kriminalizira kleveta, razni mediji su upitali zvaničnike šta će biti sa izjavama Milorada Dodika i sa konstantnim uvredama koje upućuje novinarima širom Bosne i Hercegovine i da li bi on bio sankcionisan ovim zakonom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak