Naša stranka protiv stranačke policije

Radiosarajevo.ba
Naša stranka protiv stranačke policije

Poslanici Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo nisu dali podršku imenovanju Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara zbog svog stava da policijske institucije moraju imati odgovornost pred građanima, a navedena insitucija je, u proteklih sedamnaest godina, pokazala nefunkcionalnost, netransparentnost i nedemokratičnost u svom radu.

''Problemi u vezi sa Odborom su strukturalne prirode i njihovo rješavanje mora ići u tom pravcu. Ako se u taj ''nezavisni odbor'', od strane Komisije za izbor i imenovanja i administrativna pitanja Skupštine KS-a, postavljaju kadrovi isključivo po kriteriju partijske pripadnosti, onda je nerazumno pretpostavljati mogućnost njegovog nezavisnog djelovanja. Potrebne su nam strukturalne promjene u mehanizmu nadziranja rada policijsko-sigurnosnih službi, a ne izglasavanje nove podrške partijskoj policiji'', kazao je Predrag Kojović, poslanik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

''Djelovanje Vlade KS-a, u proteklih devet mjeseci skoro se svelo samo na preuzimanje kontrole nad javnim resursima i poreskim novcem i taj je proces obilježen drastičnim očitovanjima porodičnog, stranačkog i etničkog nepotizma i političke korupcije. I ne samo zbog toga, već upravo zbog toga, mi nećemo da vjerujemo u iluziju da bi predloženi Odbor radio nezavisno i u korist građana'', zaključio je Kojović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak