Naša stranka predlaže manje plaće dužnosnicima u FBiH

Radiosarajevo.ba
Naša stranka predlaže manje plaće dužnosnicima u FBiH

Klub vijećnika Naše stranke Novo Sarajevo na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo predao je inicijativu za davanje podrške općinskom načelniku za pokretanje inicijative izmjene Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz ove stranke u današnjem saopćenju podsjećaju da su pri samom usvajanju odluke o povećanju plaća biti protiv, te su odmah nakon usvojene odluke na Općinskom vijeću, pokrenuli inicijativu prikupljanja potpisa podrške protiv povećanja plaća funkcionera i uposlenika Općine, kao i povećanja vijećničkih paušala, smatrajući da nije pogodno vrijeme za donošenje ovakve odluke.

“I sam načelnik Općine Nedžad Koldžo je nedavno izjavio  da je njegova plaća, kao i plaće uposlenika, usklađena sa federalnim zakonom, koji ni on sam ne smatra dobrim rješenjem te da će pokrenuti inicijativu za njegovu izmjenu”, naveli su iz Kluba vijećnika.

Inicijativa Kluba vijećnika Naše stranke uključuje pripremu teksta prijedloga izmjene federalnog zakona za narednu sjednicu, koja bi podrškom Općinskog vijeća ovlastila načelnika da krene u procedure pokretanja izmjene zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak