Naša stranka: Podrška demonstrantima u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Podrška demonstrantima u Tuzli

Regionalni odbor Naše stranke Tuzla upućuje podršku građanima Tuzlanskog kantona koji su smogli snage i ponosa okupiti se danas ispred Vlade "i poslati jasnu poruku da nas je ova vlast dovela do kolapsa."

"Ne pristajemo niti na jedan argument vladinih zvaničnika koji kritikuju proteste građana, razloge za njihovo okupljanje, i pokušavaju prikriti uzroke koji su doveli do eskalacije nasilja na tuzlanskim ulicama" navodi se u saopštenju.

Nakon višečasovnog stajanja i smotre do zuba naoružanih eskadrona policije ništa drugo nije bilo za očekivati osim eskalacije i nereda. Osuđujemo svaki val nasilja prema građanima koje je nevolja natjerala na ulice. BiH je zemlja taoc korumpiranih ljudi i partija koji su oduzeli građanima osnovna ljudska prava, dignitet i nadu, a koji se danas pronalaze u čudu zbog reakcija građana, poručuju iz Naše stranke.

"Za sukobe krivimo direktno Vladu Tuzlanskog kantona koja nije pokazala poštivanje prema demonstrantima, nije otvorila dijalog i nije krenula ispunjavati zadaće koje pred njih postavljaju građani: i oni koji su danas demonstrirali, ali i svi drugi građani širom BiH" kažu u RO Tuzla.

Naša stranka Tuzla podržava demonstrante, u nadi da će se protesti nastaviti u većem broju, ali mirnim putem, do ostvarivanja potpuno razumnog cilja građana koji su izašli na ulice, da im se konačno vrate osnovni uvjeti za život i prosperitet koje im je vlast u posljednjih 20 godina ukrala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak