Naša stranka o sastanku u Cadenabbiji

Radiosarajevo.ba
Naša stranka o sastanku u Cadenabbiji

Naša stranka smatra da je sastanak BH stranačkih lidera u italijanskoj Cadenabbiji pokazao da je konflikt između vladajućih stranaka u BiH nerješiv bez novih izbora.

Odbijanje političkih lidera da prepoznaju primat ekonomskih i socijalnih problema s kojima se naša zemlja susreće i nespremnost da u ime interesa grđanki i građana prihvate kompromise doveli su državu BiH do najveće političke i ekonomske krize u postdejtonskoj fazi. Nadmećući se u tvrdoglavosti i isključivosti svojih usko stranačkih interesa, oni drže građane Bosne i Hercegovine kao taoce svojih ideologija, a zemlju vraćaju dvije decenije unatrag.

„Mora se, konačno, otvoriti perspektiva stabilnosti i razvoja. Sada je posve jasno da za to nisu sposobne vladajuće stranke, te da su za stvarne, proevropske, promjene u našoj zemlji potrebni novi ljudi koji politički razmišljaju na novi način “, poručio je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.

Izjava Milorada Dodika o "mirnom razdruživanju BiH" je, smatra Naša stranka, podrivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i ima za cilj izazivanje međuetničkog nepovjerenja među narodima i građanima BiH.

„Nedopustiva je lakoća  s kojom se promoviraju politički ciljevi koji su , kao što smo iskusili to u periodu 92-95 pogubni za sve narode i građane BIH. Izjava predsjednika Dodika, nažalost, nije verbalni incident, već strateški projekat  kojeg sistematski provodi već duže vrijeme. Nije slučajno ni to što je izjava data pred očima Evrope. Ovo je ozbiljna prijetnja autoritetu PIC-a i OHR-a i, po mom mišljenju, zahtijeva sankcije.“, izjavio je Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke.

Hoće li biti dogovora u Cadenabbiji

Stranački lideri ne razgovaraju o formiranju Vijeća ministara

Šta se dešavalo na kolokviju u Cadenabbiji


 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak