Naša stranka: Apsolutna podrška LGBT zajednici

Radiosarajevo.ba
Naša stranka: Apsolutna podrška LGBT zajednici

 

Kao jednu od važnih stavki u svom političkom programu, Naša stranka je odredila borbu za prava marginaliziranih i ugroženih društvenih skupina, te povodom obilježavanja međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije saopćenjem su podsjetili na trenutno postojeću diskriminaciju u bosanskohercegovačkom društvu prema pripadnicima LGBT zajednice.

Treba istaći da je Naša stranka (do 15 sati 17. maja) jedini politički subjekt u Bosni i Hercegovini koji se oglasio povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobija.

„U procesu izgradnje društva u kojemu će sve građanke i građani imati izjednačena prava, korigiranje svih zakonskih odredaba i sankcionisanje ideoloških praksa koje su diskriminatorne za ovu populaciju, kao i zakonsko sankcionisanje govora mržnje po liniji seksualne orijentacije ili rodnog identiteta, glavni su imperativi postavljeni pred svaku politiku koja se zasniva na poštivanju ljudskih prava.


Povodom današenjeg obilježavanja dana borbe protiv homofobije i transfobije Naša stranka pruža punu podršku LGBT zajednici naglašavajući da će uvijek raditi na suzbijanju diskriminacije na temelju spolne orijentacije i rodnog identiteta.“

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak