Napadač noć proveo u KCUS-u

Radiosarajevo.ba
Napadač noć proveo u KCUS-u


Mlađa muška osoba koja je jučer primljena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nakon incidenta pred Ambasadom SAD-a provela je noć u KCUS-u i još uvijek je hospitalizirana, potvrdila je Feni glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Ona nije mogla potvrditi da li se radi o Mevlidu Jašareviću, koji je jučer pucao po zgradi Ambasade, ali kaže da je u bolnici prisutno jako policijsko osiguranje.

Pacijent, kako je kazala i ranije, ima povredu desne natkoljenice, nastalu prostrelnim ranjavanjem, a noć je proveo mirno i nalazi su mu uredni.

Također, jučer je objavljeno da ovoj osobi nije neophodna hospitalizacija i da KCUS treba napustiti u pratnji policije.

Zatražena istraga

Istragu povodom napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država, po naredbi postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, združeno provode Federalna uprava policije, Državna agencija za istrage i zaštitu i MUP Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Direktni izvršilac terorističkog napada je državljanin Republike Srbije. Pri napadu je koristio automatsku pušku AK-47, a uz sebe je imao i ručne bombe koje nije stigao upotrijebiti.

Izvršilac, koji je u policijskoj intervenciji zadobio tjelesne povrede, van je životne opasnosti i trenutno je smješten u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, pod strogim policijskim nadzorom. Nad njim će istražitelji provesti kriminalističku obradu, uz potrebne krim-tehničke radnje.

Izuzeti predmeti s mjesta događaja i od izvršioca terorističkog napada poslati su na vještačenje u Centar za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije.

Timovi Federalne uprave policije su se odmah po saznanju o terorističkom napadu na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država uputili na mjesto događaja i uključili se u sve faze aktivnosti – s kolegama iz drugih policijskih agencija izvršen je uviđaj, a intenzivan rad je nastavljen pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, navedeno je u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak